Rättegång

Din guide till rättegångar!

Hur går det till i en rättegång? Processen - gällande brottmål och tvister mellan indvider - från en polisanmälan till tingsrätt eventuellt hovrätt och i vissa fall högsta domstolen beskrivs här. Tvister mellan privatpersoner och myndighet avgörs i stället i Förvaltningsrätten för att kunna överklagas till Kammarrätten och eventuellt högsta domstolen.

En jurist kan hjälpa med er vårdnadstvist

Det kan vara svårt nog att skilja sig och ännu värre blir det om det finns barn med i bilden. Vid en eventuell vårdnadstvist kan det vara bra att ta hjälp av en advokat som kan guida er genom allt.

När äktenskapet inte längre fungerar och det är dags att ta tag i skilsmässoansökan kan allting kännas rätt så kämpigt för de inblandade parterna. Ett uppbrott är alltid jobbigt, oavsett om det handlar om ett förhållande eller ett äktenskap som tar slut.

Finns det barn med i bilden så blir allting ännu värre eftersom barnen ofta är de som hamnar i kläm mellan föräldrarna. De flesta föräldrar är nog överens om att barnen inte ska behöva lida på grund av deras skilsmässa, men det blir ofta så ändå på ett eller annat sätt.

En svår och jobbig process

Har man svårt att komma överens om var barnet eller barnen ifråga ska bo någonstans och det skulle uppstå meningsskiljaktigheter, så kan det vara bra att ta hjälp av en jurist. En vårdnadstvist är jobbig för alla inblandade att behöva gå igenom, men ibland är det den enda utvägen.

Letar ni efter någon som kan vara till hjälp i en vårdnadstvist? Advokaten som hjälper er kommer att bistå under hela resans gång från början till slut. Det är svårt och jobbigt att gå igenom en vårdnadstvist, det finns ofta inget enkelt sätt att lösa det hela på. Så se till att ta hjälp av en jurist som är väl insatt i området.

20 Jan 2021