Rättegång

Din guide till rättegångar!

Hur går det till i en rättegång? Processen - gällande brottmål och tvister mellan indvider - från en polisanmälan till tingsrätt eventuellt hovrätt och i vissa fall högsta domstolen beskrivs här. Tvister mellan privatpersoner och myndighet avgörs i stället i Förvaltningsrätten för att kunna överklagas till Kammarrätten och eventuellt högsta domstolen.

I förebyggande syfte

Den man väljer att skaffa barn med älskar man oftast och man tror att man ska dela sitt liv. Så är dock inte alltid fallet. Det kan vara bra att sedan innan bestämma vad som händer vid en separation.

Det finns flera anledningar till varför man väljer att gå isär. Kanske är bråken för mycket? Eller så har känslorna försvunnit, eller någon annan anledning. Har man barn inblandat är det dock svårare att bara gå isär, man måste hela tiden tänka på barnets bästa. Dessutom måste man bestämma hur man delar upp vårdande. Det kan vara bra att redan sedan innan ha pratat om detta så man vet att man har en plan om det skulle hända något. Även vid arv och andra saker där man kan behöva hjälp kan man ta hjälp av familjerätten. Advokater som är inriktade på detta är väldigt kunniga inom området.

När man inte kommer överens

Även då man trott att man har en plan för hur man ska leva tillsammans och hur man ska göra om det inte håller, är det inte alltid man håller fast vid denna. Känslorna kan ändras. Kan ni inte komma fram till något kan det vara värt att ta hjälp av familjerätten. De hjälper till med frågor gällande just barn och har även stor kunskap het kring vårdnadstvist. Familjerätten får man hjälp av från sin kommun, detta är helt frivilligt att göra. Det är inte fel att välja att ta hjälp innan det blivit en tvist, för allas skull.

14 Mar 2021